Karriereskift

Vores arbejdsliv er afgørende for at vi trives. For halter det med motivation og arbejdsglæde, smitter det ofte af på privatlivet

Karriereskift midt i livet

Forud for et potentielt karriereskift ligger der ofte mange personlige overvejelser og tanker bag.

 • Har du fået en umådelig lyst til at prøve kræfter med en helt ny branche?

 • Er dit ønske om et karriereskift frivilligt, eller er det grundet strukturændringer i virksomheden du arbejder for?

 • Eller bunder dit karriereskift i en gammel drøm, der venter på at blive vagt til live?

Uanset hvad dine overvejelser måtte være, kan et karriereskift deles op i to forskellige typer: Frivilligt karriereskift” & Tvunget karriereskift”

Karriereskift efter stress

Send dine spørgsmål om karriereskift

Frivilligt karriereskift

Taler vi om et frivilligt karriereskift er du selv ”kickstarter” til dit ønske om at skifte karriere.

Det kan være en årelang drøm, der skal realiseres, nye muligheder, der kræver dit fokus og interesse – eller ganske enkelt fordi du føler dig fastlåst eller mangler motivation i dit nuværende arbejde.

Tvunget karriereskift

Her vil dit behov for karriereskift opstå af fx strukturelle ændringer i din virksomhed eller en direkte opsigelse, der “tricker” dit behov for et af skifte karriere. 

I et tvunget karriereskift kan det være gavnligt at være åben for mulige ændringer undervejs i din proces, da netop den udefrakommende faktor i en eventuel opsigelse er ”skyld” i dit kommende karriereskifte. 

Og særligt her kan du opleve at  have ekstra behov for input og sparring fra en professionel karriererådgiver.

Vælg blandt tre rådgivningspakker

Karriererådgivningsforløbet sætter 360° fokus på dig og din karriere.

4 tips til karriereskift
Uanset din baggrund for et karriereskift kan du med fordel stille dig selv nogle uddybende spørgsmål:

 1. Hvad brænder jeg for professionelt?
  Hvad er det, der giver mig motivation og energi til at stå op om morgenen og møde glad på arbejdet?

  Selvom det ikke altid er muligt at kombinere sin interesse i et nyt job, er det vigtigt at identificere, hvad der motiverer dig, hvis du går med tanker om at gå en ny karrierevej.

 2. Hvad er jeg god til?
  Når du overvejer nye jobmuligheder, kan du med fordel klarlægge dine kompetencer og opdatere dit CV, så du er skarp på, hvad du er bedst til – og hvad, der måske kræver en opgradering.

  At opdatere din LinkedIn profil er også en god øvelse i at formulere dig omkring dine kompetencer og kvalifikationer til et kommende karriereskift.

 3. Hvad kan jeg bygge videre på?
  Hvilke erfaringer fra dine tidligere job kan du bruge til at realisere dit karriereskift? Hvis du mangler kompetencer i forhold til dit kommende karriereskift, kan du med fordel se, om disse kan erfares via frivilligt arbejde.

   

 4. Hvordan er min økonomi?
  Mange har økonomien stående som den største hindring for et ønske om at hoppe ud i et karriereskift. Det kan for nogen være nødvendigt at vælge en ny uddannelse under SU efterfulgt af en eventuel periode med lavere indtægt.

  Forud for et karriereskift har du måske været vant til et større økonomisk råderum med en god, fast indkomst og faste terminer. At skabe dig det økonomiske overblik er derfor en rigtig god øvelse til at skabe et realistisk billede af dit kommende karriereskift – både nu og på den lange bane.

Karriereskift efter stress

Går du i tanker om at skifte karriere, er du sikkert allerede fuldt klar over, hvor uoverskuelig og krævende en proces, det kan være. Det kan være en lang og stressende vej med faldgruber og uvished.

Har du været ramt af stress og som følge deraf kommet i nye job-tanker, kan du være særligt sårbar i processen. 

Omvendt er det også en kærkommen mulighed for at identificere dit næste drømmejob, som du måske aldrig har overvejet eller turde tage skridtet til tidligere. Det kan være en stor mundfuld for mange. 

Er du tidligere stressramt, og søger du job-afklaring kan du få særligt gavn af en professionel karriererådgiver, som er specialiseret i at håndtere de udfordringer og bekymringer, som du ofte oplever i forbindelse med at arbejde dig hen imod en ny og spændende karriereskift.

jobsøgningsprocessen
karriereskift-hvordan

Karriereskift hvordan?

Er du opsagt, kan du stå over for endnu sværere udfordringer, som en karriererådgiver kan hjælpe dig med. 

Du vil få en grundig rådgivning med afdækning af, hvem du er, hvad der motiverer og demotiverer dig og sammen kortlægges din faglige kompetenceprofil. 

Samtidig kan du se frem til at blive udfordret på dine overvejelser om et kommende karriereskifte – som jo i dit tilfælde kan være en stor mundfuld, idet du ikke aktivt selv har taget beslutningen. 

Sammen skaber du og din karriererådgiver en meningsfuld og åben dialog ud fra dine personlige præferencer og erfaringer.

En personlig karriererådgiver eller karrierecoach har de nødvendige værktøjer og erfaringer til at gøre dit jobskifte så gnidningsfrit og let som overhovedet muligt. 

Det kan være med til at gøre hele forskellen i processen, da vi har den fornødne erfaring og know-how til at guide dig sikkert på vej i dit nye job.

Hos karriereraadgivning.dk er vi eksperter i at rådgive og vejlede kandidater, der ønsker at et karriereskift. Vores massive erfaring med rådgivning af ledere og medarbejdere giver os et unikt indblik i, hvilke tanker og processer, du gennemgår undervejs i processen.

Har du brug for hjælp eller sparring til at finde dit næste job? Kontakt os og få en uforpligtende snak om din vej til dit karriereskift.

Kom godt igang på LinkedIn

Er du på udkig efter sparring og rådgivning i jagten på at genfinde fodfæste i din karriere?
Vi har over 20 års erfaring med at hjælpe ledere og medarbejdere til rette i karrieren og tilbyder rådgivning i Aarhus og København.