FAQ

Undskyld, må jeg spørge om noget?

1. Hvad består karriererådgivning grundlæggende af?

Et rådgivningsforløb består af en afklaring af, hvad der jobmæssigt driver dig. Derefter definerer vi en strategi og en plan, så du kan navigere mod at få netop dén jobrolle, i den rette virksomhed, hvor du kan få ”ilden til at brænde”​.​

2. Hvornår er karriererådgivning relevant?

Karriererådgivning og karriecoaching er relevant for de fleste, som er aktive på jobmarkedet. Du tilbringer måske 35 – 40 år af dit liv, i nogle af de bedste vågne timer, det svarer til ca. 80.000 timer. Jobbet må derfor godt være berigende. Så uanset, om du er i et job, hvor du føler, at du står i stampe, ønsker at opgradere på kompetencer eller er jobsøgende kan et rådgivningsforløb hjælpe dig rigtig godt på vej i dit arbejdsliv.

3. Er karriererådgivning kun for folk i høje stillinger?

Nej. Karriererådgivning er for alle, som er erhvervsaktive. Det gælder høj som lav, der holder sig i fysisk og mental form. At fastholde og udvikle sin markedsværdi gælder for alle på arbejdsmarkedet, uanset om du er medarbejder, specialist eller leder. Den rette vejledning er med til at sætte dig tilbage i førersædet af din karriere. Bliv klogere på karrierevejledning her.

4. Hvorfor skal jeg investere i et forløb?

I et forløb får du skabt bevidsthed om dine kompetencer og erfaring, og du får sandsynligvis øjnene op for nogle jobmuligheder, som du måske ikke selv havde øje for eller fandt mulige.  Denne bevidsthed kan være afgørende for at finde frem til netop det arbejdsliv, du går og drømmer om. Det kan med andre ord være en god investering i fremtiden! 

​Er du i tvivl om, hvad der er det rette setup for dig? Læs om behovsafklaring her.

5. Hvorfor skal jeg investere i et forløb?

Forløbet balanceres i forhold til dit aktuelle behov. Er det afklaringsdelen, hvor dine ressourcer skal vægtes? Eller er det CV optimering, LinkedIn, præsentationsteknik eller måske det hele? Det finder vi ud af i fællesskab, og forløbet afstemmes derfor altid ud fra det enkelte individ og situation.

Læs mere om vores karriererådgivningsforløb

6. Hvad koster et karriererådgivningsforløb?

Vi har tre forskellige “pakker” af rådgivningsforløb (du kan se beskrivelsen af dem her).

Prisen er afhængigt af, hvilket forløb du vælger. Honoraret er inklusive moms og betales i én eller to lige store rater.

Du kan også læse om fordelene ved at vælge en jobcoach.

7. Kan jeg få min arbejdsgiver til at betale et forløb?

Vi oplever, at arbejdsgivere fra tid til anden finansierer et forløb, som en udvidet Medarbejderudviklings-samtale. Nogle arbejdsgivere finansierer forløbet for opsagte medarbejdere – det vil her typisk gå under navnet “outplacement”.

8. Kan jeg som ledig få min A-kasse/fagforening til at betale?

Er du på udkig efter et karriereskift, har karriereraadgivning.dk desværre ikke aftaler med A-kasser og Jobcentre, hvorfor du selv eller din arbejdsgiver må finansiere et forløb.

9. Hvilken baggrund har min karriererådgiver?

Din karriererådgiver har solid rekrutteringserfaring og derfor indsigt i, hvad der skal til for at få ”jobbet” samt at identificere, hvilke ressourcer og kompetencer, du har oparbejdet igennem dit nuværende arbejdsliv. Succesen for din rådgiver er, at du realiserer både dine kortsigtede og langsigtede mål. Det er dog de kortsigtede mål, som er de mest målbare. Bliv klogere på din karriererådgiver.

10. Hvad kræver et forløb af mig?

Karriererådgivning er for alle erhvervsaktive personer, og hvis du committer dig til et forløb, kræver vi, at du er indstillet på at investere de nødvendige ressourcer i forløbet. Vi arbejder målrettet med kompetenceafklaring og er interesseret i at arbejde med mennesker, som virkelig vil et forløb og som ikke tror, at det er nok at møde 4 gange 1 ½ time – for det er det ikke. Et udbytterigt forløb kræver hjemmearbejde og engagement!

​Karriererådgivning er dermed for alle, som har ambitionen om at udvikle og optimere sit jobliv, uanset om du er medarbejder, specialist eller leder.

Fandt du ikke det svar du ledte efter?

Skriv til os, så hjælper vi hellere end gerne!

Kontakt os alle hverdage mellem
kl. 8.30 og kl. 16.30